naar uitgebreid zoeken
ZOEK DOCUMENT

EXEMPLAAR INFORMATIE

STEK De Bovenkamer
aanwezig
reserveer dit exemplaar
Een exemplaar reserveren
 
VERLANGEN NAAR MEKKA : De hadj in honderd voorwerpen.
Auteur: Mols, Luitgard
Medewerkenden: Bijl, Arnoud (eindred.) ; Grishaaver, Ben, Hoogendoorn, Aad (fotogr.)
Hoofdwoord: MOLS, LUITGARD
Vindplaats: 248.5
Uitgave: Leiden : Rijksmuseum Volkenkunde, 2013
Collatie: 239 p. : fotogr.; 16 x 16 cm
Annotatie: Verschenen t.g.v. de gelijknamige tentoonstelling in Rijksmuseum Volkenkunde, Leiden, van 10 september 2013 tot 9 maart 2014.
Bevat literatuuropgave en verklarende woordenlijst.
Taal: Nederlands
ISBN/ISSN: 978-90-78653-43-1
Samenvatting: Dit boek schetst een beeld van de bedevaart naar Mekka door de eeuwen heen. Eeuwenoude voorwerpen en hedendaagse kunst, gemaakt in een gebied van Marokko tot China, tonen Mekka en de hadj als voortdurende inspiratiebron voor ambachtslieden en kunstenaars. Islamitische machthebbers lieten rijk geborduurde kiswa-kleden voor de Ka'ba maken. Uitvoerig ge├»llustreerde pelgrimsgidsen brengen de lange reizen per kameel of schip en de rituelen in Mekka tot leven. Negentiende-eeuwse foto's en verrassende hadj-souvenirs vertellen het pelgrimsverhaal van de gewone moslim. De hadj is, net als het dagelijks bidden richting Mekka, een religieuze plicht voor moslims. Hoewel Mekka verboden terrein is voor niet-moslims, heeft Nederland een historische relatie met de hadj. Als koloniale machthebber facililteerde Nederland lange tijd de bedevaart voor honderduizenden pelgrims uit Nederlands-Indi├ź
Verkorte samenvatting: 100 Foto's met uitgebreide beschrijvingen over diverse aspecten van de voor moslims verplichte reis naar Mekka.
Jaar: 2018
Type: Boek
Trefwoorden: ISLAMITISCHE GEBRUIKEN
MOHAMMED
MOSLIMS
Status: definitief
Zoektijd bedroeg 0.01 seconden
< nieuwe zoekopdracht