naar uitgebreid zoeken
ZOEK DOCUMENT

EXEMPLAAR INFORMATIE

Arkade Amsterdam
niet uitleenbaar
 
STEK De Bovenkamer
aanwezig
reserveer dit exemplaar
Een exemplaar reserveren
 
ONGELOFELIJK : Over de verrassende comeback van religie
Auteur: Zonderop, Yvonne
Hoofdwoord: ZONDEROP, YVONNE
Vindplaats: 368
Uitgave: Amsterdam : Prometheus, 2018
Collatie: 167 p. : 20 cm
Annotatie: Yvonne Zonderop (1955) is een 'betrokken journalist met een onafhankelijke geest'. Ze ziet maatschappelijke trends en verduidelijkt die voor anderen. Zonderop heeft een staat van dienst als parlementair verslaggever, chef kunst, chef economie en adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer, houdt toezicht bij de FD Mediagroep en Omroep Human. Ze maakt deel uit van de Begeleidingscommissie van het Sociaal en Cultureel Planbureau en van de Unesco Commissie Nederland
Website: Prometheus
Taal: Nederlands
ISBN/ISSN: 978-90-446-3301-6
Samenvatting: In de tweede helft van de vorige eeuw rukten veel Nederlanders zich los van een knellend godsdienstig verband. Geloof verdween tot achter de voordeur. Seculier werd de norm.
Maar religie laat zich niet zomaar wegpoetsen. Als stelsel van zingeving kent het eigenlijk geen serieuze concurrent. Miljoenen Nederlanders laveren tussen geloof en ongeloof. In de politiek duikt de christelijke erfenis steeds weer op, omdat we er onze cultuur, democratie en ethiek aan ontlenen. Religie blijkt een immense bron van inspiratie voor nieuwkomers uit alle windstreken. En millennials verdiepen zich juist weer in godsdienst en spiritualiteit.
Het is tijd dat we religie weer serieus nemen als maatschappelijk verschijnsel dat betekenis geeft, vindt Yvonne Zonderop. Als meisje verliet ze stampvoetend de katholieke kerk, maar ze voelt zich wel nauw verbonden met de christelijke cultuur. Ze beschrijft de recente geschiedenis van een ontzuilend Nederland, aan de hand van persoonlijke ervaringen. Volgens haar slaat de slinger nu weer de andere kant op - voor wie open genoeg is om dit te zien.
Verkorte samenvatting: Over de behoefte aan religie in een tijd van ontzuiling.
Jaar: 2018
Type: Boek
Trefwoorden: CHRISTENEN
GELOOFSBELEVING
ONTZUILING
  • Kijk ook bij: SECULARISATIE
RELIGIOSITEIT
SECULARISATIE
SPIRITUALITEIT
ZINGEVING
Status: definitief
Zoektijd bedroeg 0.01 seconden
< nieuwe zoekopdracht