naar uitgebreid zoeken
ZOEK DOCUMENT

EXEMPLAAR INFORMATIE

STEK De Bovenkamer
aanwezig
reserveer dit exemplaar
Een exemplaar reserveren
 
HET LUCASEVANGELIE ONDER DE LOEP : Opbouw, stijl en theologie
Auteur: Riemersma, Nico
Hoofdwoord: RIEMERSMA, NICO
Vindplaats: 017.3
Uitgave: Middelburg : Skandalon, 2018
Collatie: 310 p. : 24 cm
Annotatie: Bevat: Verantwoording - Bibliografie - Register van persoonsnamen - Register van bijbelplaatsen.
Dr. N.A. Riemersma is predikant, nieuwtestamenticus en docent aan de cursus Theologie voor Geïnteresseerden. Als oprichter en secretaris is hij verbonden aan de Lucaswerkplaats, een studiegroep over Lucas-Handelingen van Nederlandse en Vlaamse onderzoekers. In 2016 promoveerde hij aan de Universiteit van Tilburg op een proefschrift over Lucas 7,11-17 en twee andere dodenopwekkingen.
Website: Skandalon
Taal: Nederlands
ISBN/ISSN: 978-94-92183-68-2
Samenvatting: "Lucasevangelie onder de loep" brengt door 'close reading' de hoogstaande literaire vorm en de rijke theologische inhoud van het Lucasevangelie aan het licht. Deze nauwgezette manier van lezen zorgt voor een dieper tekstbegrip, waardoor dit evangelie extra glans krijgt. Het is behulpzaam bij het oplossen van problemen in de tekst waar een lezer voor komt te staan.
Dit boek bevat enerzijds thematische hoofdstukken: over de opbouw van het evangelie, de parallellen die Lucas trekt tussen o.a. Johannes en Jezus, maar ook over onderwerpen als barmhartigheid, de navolging en het reismotief. Daarnaast zijn er hoofdstukken die specifiek ingaan op scènes uit dit evangelie: wonderverhalen, gelijkenissen en sleutelpassages.
De uitgave richt zich, naast predikanten, theologiestudenten en bijbelwetenschappers, ook op de 'gewone' bijbellezer die graag meer inzicht in dit evangelie wil krijgen.
Verkorte samenvatting: Studie over het Lucasevangelie.
Jaar: 2018
Type: Boek
Trefwoorden: EVANGELIES
LUCAS
LUCAS; BIJBELUITLEG
Status: definitief
Zoektijd bedroeg 0.01 seconden
< nieuwe zoekopdracht