naar uitgebreid zoeken
ZOEK DOCUMENT

EXEMPLAAR INFORMATIE

STEK De Bovenkamer
aanwezig
reserveer dit exemplaar
Een exemplaar reserveren
 
DIACONAAL DOEN DOORDACHT : handboek diaconiewetenschap
Auteur: -
Corporatief auteur: Uitgeverij Kok
Medewerkenden: Crijns, Hub ...[et al.] (red.) ; Arts-Honselaar, Hanneke (eindred.)
Hoofdwoord: DIACONAAL
Vindplaats: 565.3
Uitgave: Utrecht : Kok, 2018
Collatie: 288 p. : fotogr.; 25 cm
Annotatie: Bevat Literatuuropgave, Internetverwijzingen, Registers (op personen, zaken en bijbelplaatsen), Personalia en Verantwoording ill. (Foto's van de afbeeldingen van de Werken van barmharigheid op de deur van de Dom in Utrecht).
Website: Uitgeverij Kok
Taal: Nederlands
ISBN/ISSN: 978-90-435-2964-8
Samenvatting: Dit handboek is bedoeld voor hen die beroepsmatig of wetenschappelijk diaconie (be)studeren, voor hen die actief werkzaam zijn in een diaconale functie en voor de bredere kring van diaconaal geïnteresseerden. Het initiatief lag mede bij de Oecumenische Diaconale Studiekring en het landelijk bureau DISK.
Het boek legt de nadruk op tien praktijkbeschrijvingen die een inkijk geven rond de diaconale praktijk en een voorbeeld zijn van hoe thans diaconie en diaconaat zich ontwikkelen.
Het eerste deel opent met een inleiding op diaconie en geeft een speciale plaats aan verzoening binnen diaconaat. Het tweede deel bevat reflecties op de tien praktijkbeschrijvingen waarbij gekeken wordt naar de maatschappelijke context, de organisatie en het diaconaal handelen. Het derde deel sluit af met theologische leerpunten die naar voren komen uit de tien praktijkbeschrijvingen.
Verkorte samenvatting: Handboek voor diaconaal betrokkenen.
Jaar: 2018
Type: Boek
Trefwoorden: BARMHARTIGHEID
DIACONAAT
DIACONIE
Status: definitief
Zoektijd bedroeg 0 seconden
< nieuwe zoekopdracht